BLEYA ZEZANJE ONLINE 00-24 SRBIJA!!!!!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~

Go down

da li volite skolu?

~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~ I_vote_lcap0%~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~ I_vote_rcap 0% 
[ 0 ]
~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~ I_vote_lcap0%~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~ I_vote_rcap 0% 
[ 0 ]
~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~ I_vote_lcap0%~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~ I_vote_rcap 0% 
[ 0 ]
 
Укупно гласова : 0
 
 

~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~ Empty ~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~

Порука by Admin Thu Sep 17, 2009 11:44 am

MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA

Lokacija Proleterske solidarnosti 1a
Tel 011/213-57-22
Fax 011/311-41-42
Kontakt ZORICA BLAGOJEVIĆ
Mob
PIB 100228602
Email info@xgimnazija.edu.yu
Web www.xgimnazija.edu.yu


Deseta gimnazija sa imenom našeg velikog naučnika Mihajla Pupina, osnovana je ukazom Kralja Aleksandra I Karadorđevića, 6. aprila 1933. godine kao Muška gimnazija Kralja Aleksandra I u Beogradu. Škola je bila zatvorenog tipa sa internatom, samostalna vaspitna ustanova pod nadzorom Ministra prosvete. "Zadatak je doma da svoje pitomce, redovne učenike Muške gimnazije Kralja Aleksandra I u Beogradu, vaspitava i pruži im dobro opšte obrazovanje, primenjujući najbolje nastavne metode i razvijajuci u njima zdravo i snažno jugoslovensko nacionalno osećanje" (citat iz Pravilnika). Zgrada gimnazije i internat za učenike su bili smešteni na Dedinju u ulici Petra Čajkovskog broj 2. Škola je u ovoj zgradi radila do početka rata, do školske 1941/42. godine, kada je zaposednuta od nemačkog okupacionog štaba za jugoistok. Nastavak školovanja učenici su nastavili u prostorijama osnovne škole "Vojvoda Mišic" u Beogradu u Prokupačkoj ulici broj 41. Školske 1942/43. godine škola je iseljenja i iz te zgrade osnovne škole i preseljena u restoran "Ruski car" na Dedinju. Školsku godinu učenici završili polaganjem godišnjih ispita u selu Žarkovu kod Beograda. Školske 1944/45. godine gimnazija prelazi sa radom u zgradu osnovne škole "Vožd Karađorđe" na Avalskom putu i menja naziv u "XI mešovita gimnazija". Školske 1945/46. godine škola se ponovo seli, sad u zgradu osnovne škole na Senjaku, i 9. oktobra 1945. godine odlukom Ministarstva prosvete menja naziv u "Mešovita gimnazija u Beogradu". U ovoj zgradi nastava se odvijala sve do školske 1953/54. godine kada se vraća u svoju predratnu zgradu, potpuno osposobljenu za rad gimnazije. Avgusta meseca 1961. god. škola menja naziv u "X beogradska gimnazija u Beogradu".
Od 1971. godine prodajom zgrade gimnazije SSNO-u, škola je preseljena u današnji objekat, koji je bio predviđen kao privremeno rešenje, ali ostao do danas kao konačno rešenje. Donošenjem Zakona o usmerenom obrazovanju 1976/77. godine, gimnazija gubi svoj karakter, vrši se preregistracija, 1982. godine, menja naziv u Obrazovano vaspitna radna organizacija prirodno tehničke struke "Mihajlo Pupin" u Novom Beogradu.U ovom statusu ostaje do 1986. godine kada postaje škola prirodno matematičke struke, saradnik u prirodnim naukama. Od školske 1991/92. godine škola dobija svoj današnji naziv Deseta gimnazija "Mihajlo Pupin" u Beogradu.Postaje konačno gimnazija opšteg smera negujući tradiciju i nastavljajuci ugled generacija učenika koje su prošle kroz ovu školu.
DESETA GIMNAZIJA "MIHAILO PUPIN" je opšta gimnazija i ima 8 odelenja u svakom razredu (ukupno 32 odeljenja, 1025 učenika). U školi radi 65 profesora, uče se engleski, francuski nemački i ruski jezik i obezbeđena je prohodnost prema svim fakultetima.
Nastava se odvija u 16 učionica i u kabinetima:
Dva kabineta hemije koja su slabo opremljena, nisu u funkciji vodovod i kanalizacija. Za kabinete hemije nam su nam potrebna sredstva da bi obezbedili osnovne uslove za rad. Nadamo se da će nam ljudi dobre volje, koji su u mogućnosti, pomoći da ih obezbedimo.
Iako su uslovi za rad teški, naši učenici učestvuju na takmičenjima iz hemije i postižu zavidne rezultate. Naši bivši učenici su danas poznati doktori, farmaceuti, profesori...
Dva kabineta za računarstvo i informatiku. Jedan od njih je solidno opremljen računarima i projektorom, a u njemu se nalazi i oprema za izvođenje vežbi iz fizike
Medijateka-koja je predviđena za multimedijalni kabinet, ali nam je potrebna dodatna oprema
Fonolaboratorija koju koriste svi učenici za učenje stranih jezika. Za nju nam je potrebna kompletna oprema
Kabinet književnosti koji su opremili đaci i profesori i u njemu je najprijatnije raditi
Kabinet likovne i muzičke kulture, koji koristi i hor (120 učenika) za probe. Hor naše škole učestvuje na svim školskim manifestacijama i postiže zapažene rezultate na takmičenjima.
Zidove škole krase i slike Petra Joksimovića, učenika drugog razreda, koga već sada zovu "Pikaso".
Kreativnost naših učenika realizuje se u popularnom kabinetu ŠOK.
Škola raspolaže i terenima za sport: teren za košarku 392 m2, teren za odbojku 162 m2, teren za rukomet 900 m2, atletska staza 240 m2, kao i fiskulturnom salom 409 m2. U našoj školi su učili svetski poznati asovi: Aleksandar Đorđević, Mića Berić, Predrag Drobnjak, Igor Milanović, Aleksandar Šoštar...

Molimo sve ljude dobre volje koji nam mogu pomoći da obezbedimo učenicima bolje uslove za rad da nas kontaktiraju na telefon 011/213-57-22. Naš žiro račun je: 840-967666-49.

_________________
[img]~MIHAJLO PUPIN DESETA GIMNAZIJA~ 468x6010[/img]
Admin
Admin
Admin
Admin

Број порука : 879
Join date : 01.11.2008
Age : 30
Локација : ZEMUN

https://bleja.forumsc.net

Назад на врх Go down

Назад на врх

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму