BLEYA ZEZANJE ONLINE 00-24 SRBIJA!!!!!!!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Psovke su melem za dušu

Go down

Psovke su melem za dušu Empty Psovke su melem za dušu

Порука by Admin Mon Nov 03, 2008 8:21 pm

Psiholozi smatraju da psovanje uklanja stres. Psovkom se umirujemo, jer oslobađamo nakupljenu negativnu energiju. Tabu reči se u ljudskom mozgu sakupljaju na potpuno drugom mestu nego obične reči. Psovke se memorišu u takozvanom animalnom centru mozga. U njemu se nalazi i centar koji uravnotežava naša osećanja. Američki neurolozi tvrde da ljudi psuju kada viši delovi mozga nisu sposobni da uravnoteže emotivni zastoj. Istraživači tvrde i da se danas najviše psuje u automobilu, a na radnom mestu najčešće psuju hirurzi. Lingvisti su utvrdili da je psovanje deo ljudske prirode i da se često psovke prenose sa kolena na koleno, kao i da je svaki jezik, čak i svaki dijalekat, „obogaćen” psovkama, koje se razlikuju od kulture do kulture.

Nemci u psovkama najčešće koriste reči u vezi s fekalijama, Englezi, Amerikanci i Holanđani psovke vezuju za seks, dok Skandinavci u psovkama koriste pre svega božanstva, objavljuje slovenačka Internet-strana www.24ur.com.

Lingvista Gaj Dojčer kaže da su neke od psovki, koje se i danas koriste, stare više od 500 godina. Psovke su registrovane još u starom Egiptu, gde su najsočniji izrazi uklesani u zidove. Ljubitelji psovanja bili su i Šekspir, Martin Luter, Gete i Mark Tven, koji su nepristojne izraze koristili i u svojoj literaturi.

Psovke ne poznaju granice i koriste se u svim društvenim slojevima, kod oba pola. Nepristojne reči privlače i decu, koja ih bez teškoća pamte, iako njihov značaj ne shvataju, ali ih koriste jer se zbog zgražavanja roditelja osećaju jakim i shvataju da su psovke sredstvo kojim svu pažnju deca usmeravaju na sebe.
Admin
Admin
Admin
Admin

Број порука : 879
Join date : 01.11.2008
Age : 30
Локација : ZEMUN

https://bleja.forumsc.net

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму